Cabasse heeft naast bolvormige speakers ook traditioneel ogende luidsprekerkasten in het gamma, maar de bolvormige luidsprekers zijn toch echt het visitekaartje van het merk. Deze Eole II is zo’n bol, één van de kleinste uit het gamma. De diameter bedraagt niet meer dan 13 centimeter.

Waarom ze dan in een loodzware doos geleverd worden waar je wel twintig van die bollen in kwijt raakt, wordt duidelijk als we inhoud bekijken. De bollen worden immers geëscorteerd door een flinke subwoofer – 33 centimeter hoog en breed en 36 centimeter diep – die de laagweergave van de Eole II moet ondersteunen.

De bollen houden het namelijk al voor bekeken op 170 Hz, het punt waarop de subwoofer het overneemt. Wel vreemd overigens dat achterop de subwoofer 140 Hz staat aangegeven als de ideale overgangsfrequentie.

Je kan naast de overgangsfrequentie ook het volume van de sub regelen en er zijn ook fase- en aan/uit-schakelaars voorzien. In- en uitgangen zijn er op cinchniveau – die gebruik je als je een aparte subwooferuitgang op je versterker of AV-receiver hebt – en op luidsprekerniveau. Dat laatste betekent dat je het Eole II trio ook kan aansluiten als je een traditionele stereoversterker hebt.

De sub is netjes afgewerkt in zwarte of witte lak en beschikt over een naar onderen gerichte, 21 centimeter grote driver. De bollen zelf, dan? Die kan je natuurlijk niet zomaar op de grond zetten, maar je kan er wel een heleboel andere zaken mee doen. Zo levert Cabasse steunen mee die dienst kunnen doen als voetjes of voor wandmontage.

Je kan eventueel ook kiezen voor de optionele statieven, en er is zelfs een kit beschikbaar waarmee je de bollen half in het plafond kan doen verdwijnen. Een unieke toepassing, die het midden houdt tussen muurmontage en inbouw.