Hoe minimalistisch wil je het hebben? De DacMagic XS komt, zoals de naam al suggereert, in een ‘extra small’ uitvoering. Het DAC’je is niet groter dan een flinke vlakgom. Ook wat de aansluitingen betreft is het allemaal erg minimalistisch gehouden. Achteraan zit een USB-poort en vooraan een minijack aansluiting. That’s it.

Maar dat is in vele gevallen ook alles wat je nodig hebt als je in een desktop set-up naar muziek wil luisteren, niet? Wel vervelend dat het meegeleverde USB-kabeltje zo kort is. Als je een USB-poort aan je monitor wil gebruiken, dan laat de lengte van het kabeltje wellicht niet eens toe dat de XS op de tafel kan rusten. Het kleinood hangt dan ergens halverwege in de lucht te bengelen. Niet echt elegant…

De bedieningsmogelijkheden beperken zich tot een volumeregeling. Waar lekker grote knoppen voor gebruikt worden. Dat dan weer wel. Ook over de afwerking geen verkeerd woord. De XS is uitgevoerd in zwart, geanodiseerd aluminium en maakt in zijn geheel een degelijke indruk. Een klein LED’je geeft door middel van een kleurcode aan welke sampling frequentie de XS binnenkrijgt.