Je moet trouwens geen Cambridge Audio-kenner zijn om de gelijkenissen te spotten tussen de Stream Magic 6 en de DacMagic Plus, een externe DAC die intussen ook al een tijdje op onze bureautafel prijkt.

De Stream Magic is natuurlijk groter, maar een aantal elementen komen heel vertrouwd over. Zo ontdekken we bijvoorbeeld een identieke knop om bepaalde digitale filters op de klank los te laten.

Qua afwerking speelt de Stream Magic duidelijk in een hogere klasse mee. Het prachtig afgewerkte frontpaneel maakt dat duidelijk, maar je merkt het ook aan kleinere zaken. De grote selectieknop ligt bijvoorbeeld heel lekker in de hand en draait met net de juiste weerstand. Als je er op drukt om een keuze te bevestigen, hoor en voel je een zacht gedempte klik.

Echt heel handig zijn toetsen nooit op een netwerkspeler, maar op deze manier kan je tenminste nog min of meer comfortabel een naam ingeven als je bijvoorbeeld op zoek gaat naar een internetradiostation.

Naast die grote draaiknop zijn er nog een stuk of negen drukknopjes aanwezig op de Stream Magic 6. We gaan niet beweren dat het extreem complex is, maar dit is wel de enige netwerkspeler waar we toch even in de handleiding moesten kijken.

Een investering van je tijd die bij elk toestel in dit dossier overigens aan te raden is. Eens je de logica door hebt, is dit trouwens zowat de enige speler die we nog via de knoppen op het apparaat zelf zouden willen bedienen.