iPod niet welkom

Als we naar de achterkant kijken, wordt duidelijk dat Cambridge Audio hoog mikt. Uiteraard is er een ethernetpoort present, maar ook een aansluiting voor een Wi-Fi-antenne.

Audio stuur je naar buiten via analoge cinch of digitaal, via een S/PDIF-aansluiting of een optisch Toslink-kabeltje. Geheel uniek in deze test is de aanwezigheid van twee analoge, gebalanceerde XLR- aansluitingen. Daarmee is het mogelijk om de Stream Magic 6 op de best mogelijke manier op een hoogwaardige versterker aan te sluiten, zoals de 851A uit eigen stal bijvoorbeeld.

Nog een unicum is de optionele BT-100-adapter. Voeg deze toe en je kan via Bluetooth muziek naar de Stream Magic sturen – zelfs met ondersteuning voor de audio-gerichte apt-X-codec (zie FWD Magazine 43).

Het lange rijtje aansluitingen wordt verder vervolledigd met twee USB-aansluitingen achteraan (eentje voor USB-media en een asynchrone type-B USB-aansluiting voor pc’s) en eentje vooraan. In tegenstelling tot bij de andere spelers die we in FWD45 bekeken, zijn deze USB-poorten echter niet compatibel met iPhones en andere Apple- speeltjes.

Zijn we er dan zowat? Nee hoor, want het lijstje wordt ook nog vervolledigd met digitale inputs (Toslink en SP/DIF) zodat de Stream Magic 6 meteen kan dubbelen als DAC voor andere digitale bronnen. Kortom, het is een apparaat met potentieel. Behalve als je AirPlay zoekt, want die technologie is afwezig.

gerelateerde items