Conclusie

Ergens zou je vermoeden dat de eigengereide aanpak van Cambridge Audio betekent dat ze niet meedoen aan de hele app-hype. Maar het tegendeel is waar: de Stream Magic-app is een van de beste die we recent onder ogen kregen.

Het is een zeer behoorlijke uitziende app, die op een iPad wat ruim overkomt en doet denken aan de iTunes-interface. Maar verder geen probleem, want ze is logisch en intuïtief opgebouwd. En pijlsnel! Als je bijvoorbeeld door de immense lijst radiostations zoekt, krijg je quasi meteen relevante resultaten geserveerd. Een schouderklopje is overigens ook op z’n plaats voor het online luik.

Op het einde van de rit zijn we zeer positief gestemd over de Stream Magic 6. Het is een veelzijdig beestje dat behoorlijk wat te bieden heeft op klankmatig vlak. Cambridge Audio maakt wel enkele gerichte keuzes die het toestel minder relevant maken voor bepaalde consumenten, zoals de afwijzing van Apple-toestellen en AirPlay.

Maar dat wordt gecompenseerd door de digitale ingangen en de unieke mogelijkheid om de Stream Magic als digitale voorversterker te gebruiken.

5/5
gerelateerde items