Typerend voor Canton is het strakke en minimalistische design waarin de luidsprekers zijn uitgevoerd. En dat is in het geval van de GLE 420.2 niet anders. Vooral niet als je ‘m in mat wit bestelt, de uitvoering van ons testexemplaar.

Maar als je niet dol bent op wit, kan je de Cantons ook in het zilver of in diverse houttinten bestellen. De grille is in geperforeerd metaal uitgevoerd en is vast bevestigd. We kunnen de drivers bijgevolg niet in detail bekijken. Maar uit de specificaties leren we dat er een tweeter met een diameter van 25 millimeter in de GLE 420.2 zit en een 160 millimeter woofer in aluminium.

Verder is dit een basreflexontwerp – de baspoort zit achterop – met een frequentiebereik dat onderaan start op 42 Hz. Een dB-afwijking wordt niet vermeld, zodat we er het raden naar hebben vanaf welke frequentie het laag zonder beperkingen wordt weergegeven.

Een luistertest moet daar meer duidelijkheid over brengen. De gevoeligheid bedraagt 86,5 dB, wat eerder bescheiden is. Een versterker met enige vermogensreserves is dus een ideale partner voor deze Cantons. De GLE 420.2 is trouwens een telg uit een familie van zeven. Bijpassende vloerstaanders en/of een centerluidspreker en subwoofer vinden is dus geen probleem.