Luistertest

Om er wat in te komen draaien we de soundtrack Antarctica van Vangelis. En het zit er meteen bovenop. Een open, wijds klankbeeld met een mooi gedetailleerd, sprankelend hoog wordt onderbouwd met een alleraardigst laag.

De luidspreker klinkt ook netjes in evenwicht, dus het volume gaat meteen de hoogte in. De ‘hartslag’ intro van Dark Side of the Moon – het meesterwerk van Pink Floyd – klinkt dan wel niet helemaal overtuigend, maar aangezien de rest van het album dat wel doet, gaan we daar verder niet moeilijk over doen.

Het klokkengeweld en de rotodrums aan het begin van ‘Time’ klinken precies zoals het hoort, de sax in ‘Money’ scheurt door de kamer als een Harley-Davidson op steroïden. Zo kunnen we gerust nog een tijdje doorgaan, maar het plaatje zal inmiddels wel duidelijk zijn: dit is een dijk van een luidspreker. En al helemaal als je rekening houdt met het vederlichte prijskaartje.

Maar mogen we dan bij wijze van tegengewicht nu ook de minpunten horen? Die zijn er best wel, maar dan alleen in vergelijking met veel duurdere luidsprekers. Om een lang verhaal kort te maken: als je op zoek bent naar degelijke weergevers voor een budget van zo’n 500 euro per paar, dan hoort deze set op je shortlist thuis. Of beter: maak er 600 euro van, spendeer 360 euro aan deze jongens en de rest aan een bijpassende subwoofer. In de betere hifiwinkel weten ze er vast wel raad mee.

2/2
gerelateerde items