Niet minder dan negen subwoofers heeft Canton in het gamma. Met de ASF 75 SC zit er zelfs een extreem plat exemplaar bij dat onder een zetel geplaatst kan worden – hij is amper 15,5 centimeter hoog. Dat geeft de WAF (Wife Acceptance Factor) meteen een boost van jewelste.

Het onderwerp van deze test is echter de SUB 800 R, die een frequentiecurve heeft die doorloopt tot een indrukwekkende 25 Hz. Een dB-afwijking wordt helaas niet meegedeeld in de specificaties.

En er is nog meer goed nieuws. Zo is de sub in een heleboel kleuren verkrijgbaar en krijg je er een RF-afstandsbediening bij. Geen kwaad idee, want ook bij een sub komt een remote vaak goed van pas. Temeer omdat het geluid in je luisterzetel drastisch verschilt van wat je hoort als je bij de subwoofer aan de knoppen zit te draaien tijdens de installatie.

Met de afstandsbediening kan je het volume bijregelen, evenals de fase en afsnijfrequentie van het laagfilter. Verder kan je ook kiezen uit vier room compensation- instellingen. Naargelang de plaatsing van de subwoofer in de ruimte – dichter bij of verder weg van muren, dat soort werk – zal de sub luider of juist zachter spelen.

Dit natuurlijke verschijnsel kan je enigszins neutraliseren met de room compensation-instellingen. De SUB 800 R gebruikt trouwens een combinatie van frontfiring (voor de actieve driver) en downfiring (voor de passieve radiator) technieken. Dat is eerder apart.