Conceptronics Grab’n’Go CM3HD schaf je naar keuze aan zonder harde schijf (99 euro), of met een schijf van 500 GB of 1 TB (169 euro). Een schijf inbouwen is echter kinderspel met de meegeleverde instructies.

Zonder harde schijf is het toestel beperkt tot het afspelen van bestanden op een geheugenkaart of -stick, of van een externe harde schijf. Streamen vanaf het netwerk is niet mogelijk. Opmerkelijk is dat je via een knop op de afstandsbediening vanuit het hoofdmenu steeds moet aangeven welke opslagmedium je wilt aanspreken.

De visueel aantrekkelijke interface van de CM3HD oogt fris en biedt je de mogelijkheid om je bestanden zowel per mediatype (muziek, foto, film), als per folder weer te geven. De interface reageert jammer genoeg soms traag op commando’s. Ook gebeurt het vaak dat een druk op de knop van de afstandsbediening resulteert in een menu dat enkele posities verspringt. De instelmogelijkheden blijven redelijk beperkt.

Tijdens het afspelen van muziekbestanden wordt geen taginformatie weergegeven op het scherm, enkel de naam van het bestand. Tags worden enkel
weergegeven wanneer een bestand in de interface wordt geselecteerd, niet tijdens het afspelen.

De CM3HD scoort redelijk op onze mediatests. Enkel wmv-bestanden worden niet herkend. Bij het afspelen van geluidsbestanden klinkt een nummer af en toe vervormd. Wanneer we het nummer opnieuw starten, blijkt het probleem verholpen.