Wanneer je partner voor de zoveelste keer een klaagzang start over de plaatsrovende luidsprekers in de woonkamer, heb je grofweg twee keuzes: je belt de advocaat om de echtscheidingspapieren te regelen of je haalt een woonkamervriendelijk alternatief in huis voor die grote speakers. Zoals deze Dali Fazon 2.1-luidsprekerset bijvoorbeeld.

Betaalbare, ultracompacte lifestylespeakers lokken in de meeste gezinnen echter gemengde reacties uit. We denken dan meer bepaald aan het stereotype beeld waarbij vrouwlief de piepkleine luidsprekertjes een uitstekend alternatief vindt voor een klassieke stereoset in de woonkamer, aangezien ze amper plaats innemen en er best leuk uitzien. Kortom, de alom bekende WAF (Wife Acceptance Factor) is uitgesproken hoog.

Muziekliefhebbers - meestal de mannelijke helft van het koppel - delen dat enthousiasme niet echt. De doorgedreven miniaturisatiedrang bij dit soort oplossingen gaat immers gepaard met klankmatige compromissen, wat tot een onaanvaardbaar lage MAF (Man Acceptance Factor) leidt.

Om alle partijen tevreden te houden, komt het er dus op aan om een compromis te vinden tussen afmetingen, vormgeving en muzikaliteit – liefst met de nadruk op dat laatste. Die vraag valt duidelijk niet in dovemansoren bij de klassieke hifimerken, want net uit die hoek zien we de laatste tijd meer en meer oplossingen die in aanmerking komen voor zo’n verzoenende rol. Dat is ook het geval bij deze Dali Fazon 2.1-luidsprekerset, die we enkele weken aan de tand konden voelen in combinatie met de NAD Viso Three - een fraaie all-in-one.