De vormgeving van deze sympathieke dreumes – hij is amper 30 centimeter hoog – zou je kunnen omschrijven als een lampenkap met een tol er bovenop. Dat klinkt weinig aantrekkelijk, maar dat is buiten de designers van Davone gerekend. Want vergis je niet, de Mojo is een prachtige luidspreker.

Het ‘lampenkapgedeelte’ is de eigenlijke luidsprekerkast, die omwikkeld is met een zwarte of witte akoestisch transparante stof. De ‘tol’ die er boven zweeft is een zogenaamde akoestische lens. Als je een tweeter richt naar de punt van die lens, dan zal het geluid via de lens in een hoek van 360 graden afgestraald worden in de kamer. Een techniek die onder andere ook door B&O en Mirage gebruikt wordt.
 


In de ‘lampenkap’ zitten twee luidsprekerdrivers verborgen: een woofer en een tweeter. De overgangsfrequentie tussen de twee bevindt zich op 200 Hz. De woofer is een naar beneden gericht exemplaar, dat zich enkele centimeters boven de ondergrond – dat zal in
de meeste gevallen een meubel zijn – bevindt. Dankzij deze constructie profiteert de laagweergave van het ‘boundary gain’-effect, een bijzonder effectief akoestisch trucje om de power van het laag op te krikken.

De tweeter bevindt zich aan de tegenovergestelde kant van de kast. En hij is naar boven gericht. Anders zou het hele verhaal van de akoestische lens weinig zin hebben, natuurlijk. Wat je verder nog over die lens moet weten, is dat je ze kan bestellen in drie uitvoeringen: walnoot, kersen en esdoorn. En ja, je kan de lens desgewenst ook naderhand verwisselen voor een andere uitvoering.