Apple spreekt in zijn marketing niet van ‘revolutionair’ maar wel van ‘resolutionary’. Een woord dat het bedrijf zelf heeft uitgevonden en dat een beetje flauw overkomt, maar het verwijst wel duidelijk naar dé grote vernieuwing van de nieuwe iPad. We hebben het natuurlijk over het befaamde Retina-scherm, waar we al bij de iPhone 4 kennis mee hebben gemaakt. Daarover zo dadelijk meer, maar eerst: hoe zit het met het design?

De eerste iPad zette twee jaar geleden de toon voor wat de beste vorm en het beste concept voor een tablet is. De iPad 2 week nauwelijks af van dat succesrecept en eigenlijk is hetzelfde waar voor de nieuwste iteratie. Van ver lijken de eerste iPad, iPad 2 en deze iPad (officieel mogen we niet ‘iPad 3’ zeggen, maar we gaan het af en toe toch doen) nagenoeg identiek.

Vooraf waren er geruchten dat de nieuwe iPad geen Thuis-knop meer zou hebben, maar dat klopt dus niet. De iPad blijft een toestel met een 9,7-inch scherm, met daarrond een zwart of wit kader en afgeronde zijkanten. De volumeknoppen en de schuifknop om de iPad te vergrendelen of het geluid te dempen (naargelang jouw voorkeur) staan nog altijd op dezelfde plaats. Hetzelfde is waar voor de aan/uit-knop.