Jamie Biesemans

Zwaarder... en warmer

En zo komen we terug bij het hogere gewicht en de grotere batterij in de nieuwe iPad. Beide zijn vooral het logisch gevolg van het gebruik van het pixelrijke en gulzig Retina-scherm. De autonomie zou – met dank aan de grotere batterij – even goed moeten zijn als bij de iPad 2. Afgaande op de eerste tests die wij uitvoerden lijkt dat te kloppen, met de nuancering dat de tien uur die Apple belooft bij intens WiFi- en 3G-gebruik toch iets te optimistisch zijn.

Zeer merkbaar is dat de nieuwe iPad tijdens het gebruik relatief warm wordt. Niet verbrand-je-handen-heet, maar voelbaar. Metingen uitgevoerd door media als Tweakers.net en de Amerikaanse consumentenbond stellen dat de nieuwe iPad ongeveer 34 graden warm kan worden.

Qua comfort is dat zeker geen probleem, maar de vraag is wel of de iPad daardoor niet sneller oververhit raakt. Sowieso kon dat ook bij oude iPads, bijvoorbeeld als je het toestel op een warme zomerdag in de volle zon zou gebruiken. Vaak kwam dat niet voor – alleen al omdat je in de volle zon nauwelijks iets ziet op het spiegelende iPad-scherm – maar misschien zien we dat wel vaker opduiken bij de nieuwe versie.

gerelateerde items