Jamie Biesemans

Finaal oordeel

Veel mensen waren om een of ander reden teleurgesteld toen Apple de nieuwe iPad presenteerde. Bizar eigenlijk, want op zich heeft Apple net gedaan wat je kon verwachten: de iPad updaten met een aantal zaken die er voor zullen zorgen dat het de nummer één blijft in de tabletmarkt.

De iPad 2 blijft overigens gewoon verkrijgbaar, maar wel aan een lagere prijs. Dat betekent dat je bij Apple voortaan kan kiezen tussen een degelijke tablet voor een scherpe prijs en een iPad voor de vertrouwde kostprijs, maar wel met een veel beter scherm. Tegelijkertijd legt de nieuwe prijssetting van de iPad 2 het vuur aan de schenen bij Android-concurrenten, die tot op heden vaak hun prijspunten afstemden op de 'normale' prijs van de Apple-tablet.

Ik vermoed daarom stilletjes dat iedereen die in de winkel de twee iPad's naast elkaar ziet, niet zal twijfelen om die 80 euro extra te spenderen aan de nieuwe iPad. Een goede reflex, want voor die beperkte meerprijs krijg je een tablet met een (voorlopig) ongeëvenaard scherm die bovendien iets sneller reageert. 

7/7
gerelateerde items