Het hoofdtelefoonoffensief van Denon voor 2012 komt in vier verschillende lijnen, die elk een andere ‘lifestyle’ in het vizier nemen. En zoals je van lifestyleproducten mag verwachten, uit zich dat in bijzonder vlotte designs. 

Maar daar blijft het niet bij: elke lijn heeft ook een eigen klankmatige afstelling én een eigen app. Zo beloven de Urban Raver-hoofdtelefoons een explosieve bas en geaccentueerde hoge tonen op maat van jongere muziekliefhebbers, terwijl de sportieve modellen uit de Exercise Freak-reeks op een iets aangezette bas kunnen rekenen – net genoeg om motiverend te zijn bij een work-out, aldus Denon. De Globe Cruiserhoofdtelefoons richten zich dan weer op de frequente reiziger, met comfortsnufjes zoals ruisonderdrukking.

En onze AH-D600? Die behoort tot de Music Maniac-lijn, een reeks hoofdtelefoons waarbij Denon een vlakke frequentierespons en een natuurlijke klankweergave in het vooruitzicht stelt. Met andere woorden, die laatste lijn is helemaal toegesneden op de kritische luisteraar.