Op het eerste zicht is er weinig speciaals aan de hand bij de Denon AVR-2113, een recent gelanceerde middenklasser van Denon. Het front wordt gedomineerd door twee grote draaiknoppen waarmee je de bronselectie en volumestand bedient.. Daar tussenin zit een duidelijke display die plaats biedt aan één regeltje tekst, enkele symbooltjes en een kleine aanduiding van het volume. 

Wie mobiele toestellen wil aansluiten vindt vooraan onder meer een HDMI-ingang en een iPod-compatibele USB-aansluiting met video-ingang. Op de achterzijde is het relatief rustig in vergelijking met andere toestellen uit dit prijssegment. De vijf HDMI-ingangen
en enkele uitgang zullen voor de meeste gebruikers volstaan, terwijl ook muziekliefhebbers geen reden tot klagen hebben met vier stereo cinch-ingangen. 

Maar dan wordt het een stuk minimalistischer: we zien alleen nog een netwerkpoort, twee digitale udio-ingangen (coax en optisch), een component video-ingang en twee composiet video-ingangen plus één uitgang. De meeste andere merken zijn wat guller
op dit vlak, al zijn de belangrijkste zaken wel gewoon aanwezig.

Daardoor bleef er nog aardig wat ruimte over voor de luidsprekerterminals – zeven paar in totaal – die dan ook wat verder uit elkaar staan dan bij de overige toestellen in deze test. Dat maakt het aansluiten van naakte speakerkabels net wat minder frusterend dan bij andere AV-receivers.