De DHT-T100 is de inzending van Denon voor het nieuwe segment van de soundbase, een compacter alternatief voor een soundbar dat in veel gevallen geschikt is om een tv er op te plaatsen. Een blik op de verkoopcijfers leert ons dat het grote publiek deze soort oplossing echt lust, want de uitvinder van het genre - de Bose Solo (lees hier de test) - is een van de meest verkochte audioproducten van het moment.

Het gaat hier om een geluidsoplossing dat uiterlijk heel sober oogt, maar toch wel wat bijzondere features bezit. Denon stopte zijn soundbase in een onopvallende verpakking die 60 x 35,5 x 7,1 cm meet.

Het is dus niet zo slank en fijn als de LG SoundPlate, maar dat laat het toe om televisies met een gewicht tot 27 kg te ondersteunen. De fabrikant denkt dat de DHT-T100 daarmee modellen tot 50 inch aankan, maar het zal toch afhangen van het ontwerp van de tv-voet. Stevig is hij wel. 

Alle aansluitingen bevinden zich op de meest logische plaats: achteraan de soundbase, in een nis die de connectoren uit het zicht houdt. De knoppen bevinden zich dan weer vooraan, zodat je de DHT-T100 nog kan bedienen als je even de afstandsbediening niet kan opsporen.

Ben je hem definitief kwijt omdat de hond er mee gaan lopen is of je kinderen de remote verwerkt hebben in een knutselwerk, dan is er geen man overboord. Denon heeft een functie voorzien waarbij de DHT-T100 de knoppen van een andere remote aanleert. Dat is gewoon heel handig, want op een doorsnee tv-remote staan altijd overbodige toetsen en die kan je dan inzetten om het volume van de soundbase te regelen.

En zo kan je de eigenlijke DHT-T100-remote in de kast opbergen, want zeg nu zelf: zijn minder zappers niet beter? Een slimme vondst van Denon, vinden we.