Toon alles (5)
Geert Fauvart

Flexibel beestje

Wat functionaliteit betreft is de Denon PMA-1510AE duidelijk geschoold op klassieke leest, met louter analoge in- en uitgangen. En dat zijn er wel wat: we tellen drie cinch-ingangen, een phonostage die zowel met MM- als MC-elementen raad weet, twee recorderloops, een pre- out én een main-in.

Tel daar nog twee paar luidsprekeraansluitingen bij met stevige metalen terminals, en je mag gerust spreken van een uitermate flexibel toestel waarmee kabelkunstenaars zich kunnen uitleven.

Op het gebogen aflopende frontpaneel staan ook heel wat knoppen, onder meer voor de (overbrugbare) toonregeling en balans. Eveneens opvallend is dat er naast een draaiknop voor de bronselectie en het volume nog een aparte draaiknop is voor de opnamebron, waardoor het mogelijk wordt om het signaal van één bron via de speakers te beluisteren en tegelijk een andere naar een recorder of losse hoofdtelefoonversterker te sturen. Al is die laatste niet onmisbaar, want de PMA-1510AE heeft ook een hoofdtelefoonaansluiting aan boord.

Die uitgebreide functionaliteit maakt de bediening er gelukkig niet lastiger op: ook deze Denon blijft gewoon een rechttoe-rechtaan stereotoestel, dat zich bovendien opvallend prettig laat bedienen via de knoppen op het voorpaneel. Het enige minpuntje dat we noteren is van toepassing op de meegeleverde afstandsbediening.

Die ligt weliswaar prettig in de hand, maar staat ook vol met knopjes die vooral bestemd zijn voor een Denon CD-speler. Daardoor is ze wat minder overzichtelijk. 

gerelateerde items