Geert Fauvart

Klein... maar niet onbenullig

Met de Aurora MP300 Plus mikt Edifier op laptopgebruikers die het geluid van hun computer willen verbeteren zonder er al te veel tafelruimte voor op te offeren. Nu is er over het algmeen niet echt veel nodig om beter te doen dan een laptop, want op enkele uitzonderingen na zijn de ingebouwde speakertjes van zo'n notebook niet om aan te horen...

De Aurora MP300 Plus is dan ook minuscuul: de diameter van de bolvormige satellietspeakers bedraagt amper 5,5 centimeter - een stuk kleiner dan een tennisbal, terwijl het aangehecht voetje waarop de speaker rust amper 6 centimeter meet.
De speakertjes zien er trouwens opvallend fraai uit, in hun jasje van geborsteld aluminium. Vooral als ook het kleurtje - in België en Nederland zijn er maar liefst acht kleurvarianten beschikbaar - modieus aandoet, zoals bij onze testversie in Original Red.

Kleine speakertjes mogen dan al handig zijn op een overvolle werktafel, voor een kwalitatief hoogwaardige muziekweergave zijn de beperkte afmetingen niet meteen een voordeel. Met name voor de weergave van een volwassen laagbereik - lees: bassen - schieten kleine luidsprekers meestal schromelijk te kort.

Om dat op te vangen combineert Edifier de satellietspeakers met een minisubwoofer, die perfect achter het scherm van een laptop past. Het gaat om een liggende cilinder die langs beide kanten open is, een concept dat ons spontaan doet denken aan een miniatuurversie van de tubesubs die je weleens in de kofferruimte van boomingcars ziet. Leuk om zien is dat de afwerking en materiaalkeuze ook hier van hetzelfde hoge niveau zijn als bij de satellietjes.

gerelateerde items