We krijgen weleens producten over de vloer die in the flesh beduidend beter ogen dan we zouden verwachten op basis van foto’s die we eerder gezien hebben. De Elipson Planet L is duidelijk zo’n product.

Met uitzondering van een klein, plat vlakje onderaan is dit een perfect bolvormige luidspreker. Aan dat vlakje heb je genoeg om de luidspreker stabiel op een egale ondergrond te plaatsen, maar je krijgt er sowieso nog een mooie ring in geanodiseerd aluminium bij die als voet dienst doet.

De Planet L toont zich bijzonder flexibel als het om de opstelling in je interieur gaat. Zo kan je hem zonder verdere hulpmiddelen kwijt op een meubel, zoals een dressoir of een boekenkast.

Je kan de luidspreker ook aan de muur hangen met een optionele wandsteun (149 euro per paar) die dan wordt bevestigd aan dat kleine vlakje waar we het eerder al over hadden. Het is eveneens mogelijk om de Elipsons op speciale luidsprekerstands (199 euro per paar) te gebruiken.

Daarnaast kan je ze ook kwijt aan het plafond, waarbij ze – zoals je weleens ziet bij een designlamp – worden opgehangen in een draagsysteem dat met drie fijne kabels aan het plafond wordt bevestigd (198 euro per paar).

De luidsprekers zelf kan je bestellen in hoogglans zwart, wit of rood.