De Enermax DreamBass is een kleine externe audio-interface dat je via USB met een pc verbindt. Dat de DreamBass er opvallend uitziet, konden we afleiden uit de reacties bij onze collega’s. Het ding van nog geen 5 centimeter hoog is door de ingenieurs van Enermax immers in een doorzichtige en compacte behuizing gepropt. Daardoor ziet het eruit als een buis uit een buizenversterker. Er zitten echter geen analoge componenten in, alles gebeurt digitaal.

Enermax belooft een rijkere bas met een boost van om en rond de 80 Hertz. Dat is een beetje vreemd, omdat de echt diepe bas lager in het frequentiespectrum zit. Die piek zorgt er ook voor dat sommige muziek heel vreemd klinkt. Als er in bepaalde nummers toevallig al veel nadruk ligt op die frequentie van 80 Hertz, dan kan het geheel brommerig en te luid overkomen. Gelukkig bleven zulke gevallen beperkt, want de DreamBass gaat geluidstechnisch zeer specifiek te werk.

De DreamBass komt pas echt tot zijn recht bij games en films. Explosies en andere luide geluiden klinken daadwerkelijk krachtiger. Hou er wel rekening mee dat als je desktopspeakers of hoofdtelefoon het volume, de kracht en de respons hebben van een plastieken beker, je geen mirakels mag verwachten.