Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Installatie en bediening

Over de plaatsing moet je je alvast niet te veel zorgen maken. Epson biedt al jaren ruime zoomlenzen en uitgebreide lensshift mogelijkheden en dat is op de EH-LS10000 niet anders. Daardoor functioneert de projector in heel wat posities optimaal. Meer nog, op deze projector is de lens gemotoriseerd. Dat maakt installatie erg makkelijk, maar creëert ook een andere mogelijkheid. Epson voorziet tien verschillende lensgeheugens, zodat je meerdere combinaties van focus, shift en zoom kan opslaan en met een druk op de knop terugroepen. Dat is ideaal voor mensen met een 2.35:1 scherm. Die kunnen een preset gebruiken om 2.35:1 materiaal schermvullend te tonen, en met een andere wordt de lenspositie aangepast om 16:9 of 4:3 materiaal te tonen. Een goedkoop alternatief voor een anamorfe lens dus.

De projector is bovendien fluisterstil. In de eco en midden stand is er nauwelijks iets te horen. In de hoogste stand hoor je de ventilator, maar wees gerust, storen zal dat niet. Zelfs dan is de Epson nog stiller dan sommige andere projectoren in hun eco stand.

De menu’s zijn uitgebreid en laten heel wat controle en kalibratie toe. De afstandsbediening is erg fors, en bevat naast heel wat toetsen waar je onmiddellijk bepaalde functies van de projector mee bedient ook afspeeltoetsen voor media. Als je opstelling HDMI-CEC ondersteunt, wat veelal het geval is, dan kan de remote dus ook dienen om de film te starten en te stoppen.

gerelateerde items