Toon alles (4)
Eric  Beeckmans

Forse afstandsbediening

Met de lamp in de laagste stand (standaard het geval in de ‘Cinema’- beeldinstelling) lever je ongeveer 25 procent van de lichtopbrengst in, maar dan is de Epson niet te horen.

In de hoogste stand maken de ventilatoren wel wat lawaai, al is het niet te storend van aard: de klank is eerder rustig, zonder irritant gefluit. Helaas wel duidelijk hoorbaar is de dynamische iris, die een soort laag geratel produceert als ze sterk werkt. Dat zijn geen showstoppers, maar we willen het wel even kwijt.

De afstandsbediening is nogal fors uitgevallen. Ze biedt niet alleen toegang tot heel wat functies van de projector, maar kan ook gebruikt worden om je Blu-ray-speler of een ander apparaat te bedienen via het HDMI-CEC protocol.

Voor functies zoals ‘play/pauze’ en ‘stop’ geen probleem, maar op onze speler kregen we bijvoorbeeld geen toegang tot het pop-up menu of titelmenu van de schijf. Dat schroeft het nut ervan direct flink terug.

De Epson-menu’s bieden alle noodzakelijk instellingen om de projector perfect af te stellen. Zo kan je uit een hele reeks gammawaardes kiezen en de curve desnoods volledig zelf aanpassen. Kalibreren lijkt ons dan ook een eenvoudige taak.

gerelateerde items