De matzwarte Epson-projector is een imposante verschijning. De behuizing is licht afgerond en oogt bijzonder stoer dankzij grote grilles voor de luchttoevoer en afvoer vooraan links en rechts van de indrukwekkende lens.  De bedieningselementen staan aan de zijkant van de projector en de powerknop is discreet verlicht. Alle aansluitingen staan achteraan, naast de gebruikelijke twee HDMI-aansluitingen vind je ook nog een component-video en pc-aansluiting terug. Een RS-232C en 12V-trigger zijn beschikbaar voor wie een en ander wil automatiseren.

Een plekje vinden voor de Epson hoeft absoluut geen opgave te zijn. Dankzij een enorme grote zoomlens en een zeer ruime hoeveelheid horizontale en verticale lensshift heb je heel wat vrijheid bij het opstellen. Zoom, focus en lensshift zijn manueel te bedienen. Op een topmodel verwacht je misschien gemotoriseerde versies, maar we tillen er niet al te zwaar aan. De lenscontroles zitten allemaal aan de bovenzijde van de projector, en bedien je behulp van grote duimwielen. Die werken handig en accuraat. Enkel op de lensshift moet je een minimale hoeveelheid speling accepteren, zoals dat op quasi alle lensshift opstellingen is. Kijk ook even de panel-alignering na. LCD-projectoren werken met drie panelen, die moeten uiteraard perfect gealigneerd zijn om een haarscherp beeld te hebben. Via de menu’s kan je dat indien nodig corrigeren.

In ECO-mode is de Epson fluisterstil en zal je hem naar alle waarschijnlijkheid nooit boven het filmlawaai horen, zelfs niet in de meest ingetogen scene. In Normal lamp-mode is de koeling aanzienlijk luidruchtiger, maar nog steeds acceptabel.