Redactie  FWD

Uitstekende klank

Op het vlak van geluidsisolatie, pasvorm en draagcomfort kan de Etymotic hf5 dus bijzonder goede papieren voorleggen, maar houdt hij ook klankmatig het hoofd boven water?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: zeker en vast. In de eerste plaats is de weergave opvallend evenwichtig: bassen worden niet overmatig aangedikt maar klinken net goed, de hoogweergave wordt nooit agressief en het middengebied komt natuurlijk over.

Over de hele lijn bekeken zouden we het geluidskarakter eerder als laid-back omschrijven, zonder dat het totaalplaatje te ‘mellow’ wordt. Emotie en expressie worden dus niet uit de muziek gefilterd.

Het geluidsbeeld is ook lekker gedetailleerd en wordt breed uitgesmeerd, al zal een in-ear hoofdtelefoon nooit een even groots ‘podium’ weten neer te zetten als een full-size hoofdtelefoon die je over de oren draagt.

Al bij al leunt de hf5 klankmatig dichter aan bij in-ear hoofdtelefoons uit een hoger prijssegment dan bij gelijkaardig geprijsde sets. Het voornaamste verschil tegenover gevoelig duurdere sets zit ‘m vooral in de luchtigheid van de weergave en de manier waarop de set omgaat met drukkere composities. In extreme gevallen lijkt het geluid dan een tikkeltje dicht te lopen.

gerelateerde items