De FH007 set bestaat uit vier losse luidsprekers – twee per geluidskanaal – en een versterker. Een actief tweewegsysteem, dus. Het hoog wordt weergegeven door een spectaculair ogende hoornluidspreker, het laag door een traditionele dynamische luidspreker die in een bolvormige behuizing is ondergebracht. En geloof ons vrij, dat ziet er heel apart uit.

Als je ze een beetje proper houdt, dan kijk je er grotendeels dwars doorheen. En ook weer niet. Voor wie het nog niet in de gaten had: de vier luidsprekereenheden zijn in transparant acryl uitgevoerd.

De bijhorende versterker is ook al zo’n fraaie verschijning. Het is een in aluminium uitgevoerde kubus waar slechts één knop op zit. Die gebruik je om het volume te regelen. Oh ja, op de achterzijde zit ook een aan/uit- knop.

De kubus is opvallend zwaar en heeft bovendien extra koelvinnen op de achterzijde. Het hieruit voortvloeiende vermoeden dat Ferguson Hill gekozen heeft voor een klasse A/B-versterkerontwerp, blijkt bij nazicht van de technische fiche te kloppen.

De aansluitingen voor de vier luidsprekers bevinden zich achteraan – in de luidsprekers zelf is geen wisselfilter te bespeuren – evenals een stereo-ingang op cinch en op minijack. Inderdaad, schakelen tussen meerdere bronnen is er hier niet bij. Een afstandsbediening ontbreekt trouwens ook. Je zal dus ouderwets moeten rechtstaan als je het volume wil wijzigen.