Via Digimania kregen we kort geleden enkele interessante hoofdtelefoonversterkers en DAC's toegestuurd van het Chinese merk Fiio. Er zijn heel wat positieve reacties te vinden over hun producten, dus we waren wel benieuwd hoe goed ze presteren. De E11 die hier aan bod komt is een instapper in het aanbod.

Dat merk je ook aan het uiterlijk van het apparaatje. De E11 is eenvoudig opgevat: het is een erg klein, vederlicht versterkertje dat je met de hoofdtelefoonaansluiting van je smartphone of tablet verbindt via een minijack-naar-minijack kabeltje. Je hoofdtelefoon sluit je vervolgens aan op de hoofdtelefoonuitgang van de Fiio E11, die je desgewenst met de meegeleverde rubberen bandjes aan je telefoon kan bevestigen. Fiio levert trouwens alle denkbare accessoires mee, inclusief een USB-kabeltje voor het opladen van de ingebouwde batterij.

Op de zijkant van de E11 zit een schakelaar voor high- en low gain (de versterkingswaarde) en een EQ-knop voor drie equaliserinstellingen die de laagweergave telkens wat sterker accentueren. De volumeknop wordt deels afgeschermd door een overkoepend kapje. Daardoor is de draaiknop iets minder goed bereikbaar wanneer je hem aan een telefoon vastmaakt, maar het zorgt er ook voor dat je het volume niet onopzettelijk verhoogd wordt wanneer je de kleine Fiio in je broekzak stopt. De presentatie, afwerking en bouwkwaliteit zien er overigens verrassend goed uit voor een versterkertje van deze prijs.