Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Conclusie

Met de Dimension maakt Focal een opvallende entree in de soundbar-markt. De soundbar zelf is zeer gedetailleerd en verrassend sterk in alle frequenties, ook in het laag. Maar het wordt helemaal indrukwekkend met de subwoofer.

Je beschikt dan over een audiosysteem dat in tegenstelling tot lager geprijsde soundbars niet een enorme kloof heeft met een losse speakeropstelling. Natuurlijk, qua pure surroundervaring kan een (duurdere combinatie van) AV-receiver plus aparte speakers het beter – maar wat er uit de Focal komt is kwalitatief en zeer meeslepend.

Het formaat van de subwoofer kan een probleem zijn. De soundbar tegen de sub plaatsen is heel effectief, je hebt dan een totaalpakket – wat meteen verklaart waarom de sub zo’n volwassen laagervaring levert. Plaats je de televisie op de sub, dan is het formaat wellicht geen discussiepunt. In alle andere gevallen is de subwoofer moeilijk weg te werken.

Er is natuurlijk een draadloze en compactere sub-optie bij Focal, maar die hebben we nog niet kunnen testen. Kortom, als het formaat van de Focal Dimension soundbar en subwoofer geen probleem is in jouw interieur en ben je bereid om iets meer uit te geven aan je tv-audio, dan is dit apparaat iets voor jou.

Klik hier voor een overzicht van de specificaties en actuele prijzen.

6/6
gerelateerde items