De Focal Spirit One windt alvast geen doekjes om zijn ‘premium’ ambities. Door het gebruik van opvallende aluminium inserts en een wat fijner lijnenspel dan we gewend zijn van een around-the-ear hoofdtelefoon ziet hij er beduidend lichtvoetiger uit dan heel wat directe concurrenten.

Maar die indruk is enigszins misleidend: in de praktijk is de Focal maar een marginaal stukje kleiner dan bijvoorbeeld de Philips Fidelio L1. Het gewicht van 225 gram valt wel duidelijk lager uit - iets wat je al voelt wanneer je de hoofdtelefoon gewoon even in je handen neemt. 

De Spirit One mikt voluit op de mobiele markt, en dat maakt het gebruiksgemak des te belangrijker. Gelukkig zit de Focal doordacht in elkaar: de volledig inklapbare, negentig graden draaibare behuizingen maken het een stuk eenvoudiger om deze toch niet echt goedkope hoofdtelefoon veilig op te bergen voor transport.

En omdat ze bij Focal nog niet van de kwaadsten zijn, krijg je er meteen een resem accessoires bij: een hard én een zacht draagtasje, een verloopplug (van 3,5 naar 6,3 millimeter) en vliegtuigplug. Kortom, een compleet en doordacht pakket.