Ongestoord luisteren

Die uitstekende geluidsisolatie heeft ook een duidelijke invloed op de luisterervaring: zelfs in een drukke omgeving klinkt hij lekker gedetailleerd. Opvallend is dat de Spirit One muziek verrassend breed neerzet voor een gesloten hoofdtelefoon – hij weet sommige (half-)open concurrenten aardig te benaderen op dat vlak.

De Spirit One komt ook redelijk direct voor de dag: de muziek lijkt van dichterbij te komen, terwijl alle riedeltjes en arrangementen als het ware onder je neus worden geschoven. Wanneer we Agnes Obels Philharmonics er nog eens integraal doorjagen wordt dat aardig geïllustreerd.

Schakelen we over naar mindere brontracks, dan merken we dat de Focal die foutjes ook wat harder in de verf zet dan we gewend zijn van een mobiele hoofdtelefoon. Modellen zoals de B&W P3 hebben net de neiging om sommige scherpe kantjes enigszins onder het tapijt te vegen, deze Focal doet dat niet.

Leuk om merken is dat de Focal ook degelijk presteert in het laag. Bassen worden met aardig wat gewicht en impact weergegeven, maar zonder al te dominant aanwezig te zijn. Het is dus geen set die louter op (jonge) bassheads mikt, al vermoeden we dat ook die doelgroep niet teleurgesteld zal zijn met deze Focal.

gerelateerde items