Muziek aub

En dan komen we bij de essentie van de Model S: zijn klankmatige prestaties. Die zijn uiteraard niet te vergelijken met die van de grotere broers en zussen. De kleinste uit de familie moet het dan ook stellen met twee full-range drivers en evenveel 15 watt sterke versterkers. Bij de grotere modellen gaat het over 4 tot 6 drivers en versterkers, en uiteraard een grotere behuizing. Aan pure geluidsdruk boet de Model S dus wat in.

Hij solliciteert dan ook eerder naar een plaats in de slaapkamer of keuken. Een grotere luisterruimte vullen kan ook, maar verwacht geen wonderen. Vooral het laag komt dan net wat te kort. Maar het middengebied – wat zo belangrijk is voor een goede weergave van stemmen – en het hoog zijn opvallend helder aanwezig, zonder te prominent te zijn.

Je kan de volumeknop van de Model S ook behoorlijk ver opendraaien zonder vervorming te horen. Best opvallend is dat de kleinste Geneva erin slaagt een behoorlijk breed geluidsbeeld neer te zetten, met een meer dan behoorlijke stereoscheiding – alle beperkingen van het alles-in-één-concept in acht genomen.

gerelateerde items