Kleur bekennen

Natuurlijk moet een toestel als de WorldRadio het niet alleen van zijn functionaliteit hebben. Zeker in het geval van Geneva – een merknaam die zo’n beetje synoniem staat voor luxueuze designproducten – is er altijd sprake van een zeker verwachtingspatroon wat de look-and-feel betreft.

Gelukkig stelt de WorldRadio niet teleur op dat vlak. Integendeel, dit moet zowat hét meest sexy toestelletje zijn dat hier in maanden voorbijgekomen is.

Niet alleen heeft de kleine WorldRadio – hij meet 30 bij 17 bij 6,5 centimeter – precies de juiste proporties, hij vindt ook een meer dan geslaagde balans tussen strakke lijnen en wulpse rondingen. Het is dan ook bepaald geen straf om naar dit radiootje te kijken.
 

Ook de fraaie metaalglanslak (beschikbaar in zwart, zilver en rood) is om duimen en vingers bij af te likken, terwijl de metalen draaiknoppen op beide flanken een leuk knipoogje zijn naar de klassieke radio’s van weleer.

Net als bij die toestellen zit er overigens ook een uitklapbaar, metalen handvat op de Geneva en een stevige antenne, die onzichtbaar in het toestel verdwijnt wanneer hij niet in gebruik is.

Onderaan de WorldRadio zit ook nog een dikke rubberen strip. Die houdt het toestel niet alleen op zijn plaats op een gladde ondergrond, maar dient ook als afdichting voor het batterijvak waarin een uitneembare Li-Po-accu zit.

Die bezorgt de WorldRadio zo’n vijf uur speelduur weg van het stopcontact. Geef je het toestel toch een vast plaatsje of wil je de accu even opladen, dan volstaat het om de meegeleverde netstroomadapter aan te sluiten.

gerelateerde items