Intuïtieve bediening

Wie snel z’n weg kwijtraakt bij een nieuw toestel, kan bij de WorldRadio op beide oren slapen: de bediening is een fluitje van een cent; je kan het toestel zelfs spelenderwijs verkennen.

Het toestel aanzetten doe je door de draaiknop op de linkerzijde even in te drukken. Meteen daarna licht het centrale LCD-display op, een kleurenschermpje dat er prima uitziet. Bovendien zorgt de combinatie van witte tekst op een zwarte achtergrond voor een goede leesbaarheid.

De aanduiding van de FM-afstemming vinden we ronduit geweldig: onderaan wordt een ouderwets balkje weergegeven waarop een rode markering de frequentie aanduidt, terwijl daarboven de FM-frequentie nog eens in duidelijke cijfers herhaald wordt – eventueel bijgestaan door RDS-informatie die de zender uitstuurt.
 


Naar nieuwe zenders zoeken kan door aan de rechter draaiknop te draaien, maar de Geneva ook kan ook zelf naar zenders laten zoeken. Het volume bedienen doe je dan weer met de linker draaiknop. Kinderlijk eenvoudig allemaal.

In de zwarte vlakken naast het display – het schermpje neemt niet de hele uitsparing in beslag – lichten ook nog zes rode icoontjes op, drie aan iedere kant. Door een icoon aan te raken activeer je de functie.

Je krijgt daarbij keuze uit Bluetooth, FM-radio en de lijningang (op minijack), aangevuld met een klok, alarmfunctie en equalizer. Die laatste laat toe om de bas- en treble-instelling aan te passen, al lijkt de invloed daarvan eerder beperkt in de praktijk.

gerelateerde items