Verrassend volwassen

Wanneer we de WorldRadio voor het eerst in actie horen, wordt al snel duidelijk dat de tijd ook op klankmatig vlak niet heeft stilgestaan. In tegenstelling tot het schrille geluid van de radio’s van weleer, slaagt Geneva er in om een opvallend volwassen geluid uit de WorldRadio te halen.

Met name in het laag presteert deze Geneva echt een stuk beter dan je zou verwachten van een toestel met een enkele 3-inch driver en een bescheiden kastvolume er omheen, en dat onafhankelijk van het volume.

Daardoor heeft muziek steeds voldoende body om van een degelijke weergave te spreken, iets waar de geavanceerde aansturing van het kleine drivertje natuurlijk ook voor iets tussen zit.

Zo gebruikt Geneva onder meer een eigen algoritme voor de audioprocessing en een dynamische loudnessfunctie. Dat verklaart meteen ook waarom de WorldRadio geen boombox wordt wanneer je het volume verder opschroeft, een duidelijk pluspunt.

Eveneens opvallend is dat het geluid naar de warme, meegaande kant neigt –zowel via de Bluetooth-verbinding en lijningang (waarvoor de WorldRadio ‘digitale’ versterking gebruikt) als bij FM-radio (waar een analoge versterker voor het geluid zorgt).

Onvolkomenheden in low-res onlinestreams die we via Bluetooth (A2DP) naar de Geneva sturen, klinken bijvoorbeeld een stuk minder storend dan verwacht. Kortom, het blijft allemaal erg genietbaar.

Bovendien blijkt de radio-ontvangst ook prima te scoren. De oudere FM-radio die thuis in de keuken staat weet de Antwerpse (cult)zender Radio Minerva bijvoorbeeld amper te ontvangen, maar met de WorldRadio lukt dat prima na wat spielerei met de antenne.

En ook hier valt er weer bitter weinig aan te merken op het geluid dat we horen, het formaat en concept van dit toestel in acht genomen. Het blijft gewoon fijn luisteren naar deze kleine blikvanger.

gerelateerde items