YouTube

En daar schuilt - voorlopig toch - de grootste tekortkoming van Chromecast op dit moment. Er zijn nog maar weinig apps die het ondersteunen. En dat is zeker zo in Europa, waar een aantal van die apps nog niet beschikbaar zijn. De Hulu- en Netflix-apps kan je hier nauwelijks of niet gebruiken, bijvoorbeeld.

Bij het begin van ons testwerk had we maar drie opties: streamen vanuit de YouTube-app, muziek streamen via de Google Play Music-app en de inhoud van een browservenster in Chrome (op pc of Mac) op het scherm spiegelen.

Het moet gezegd worden: de YouTube-integratie is heel sterk. Of je nu de YouTube-app gebruikt op je mobiel toestel of naar de YouTube-website surft op je computer, telkens verschijnt er een knop om de gewenste film naar de televisie te sturen. 

Helemaal uniek is dit niet. Als je smart tv reeds over een YouTube-app beschikt, dan kan je die wellicht (door een code in te voeren) koppelen aan je Google-account. En dan kan je vanaf een pc of mobiele app een video rechtstreeks naar een televisietoestel sturen.

De mogelijkheid om een webpagina naar de televisie te sturen, is best interessant. Het is handig om een site aan de rest van het gezin te tonen - handig als je samen een vakantiebestemming zit te zoeken, bijvoorbeeld.

Maar de tijd tussen een handeling stellen op je pc en de gevolgen zien op de televisie (lag) is soms 2-3 seconden, en dat kan voor sommige toepassingen gewoon te lang zijn. Sowieso is de beperking tot een tab van de Chrome-browser wat onhandig en heel wat minder sterk dan het volledig spiegelen van het bureaublad in Mac OS X of via WiDi.

gerelateerde items