Toekomst

Het lijkt er dus op dat je met Chromecast voorlopig weinig kan. Daar zou deze review gestopt zijn, ware het niet dat Google net een resem apps goedkeurde met Chromecast-ondersteuning.

Wij gingen aan de slag met de Plex-app, die functioneert als afstandsbediening voor een Plex Media Server. In een recente workshop bespraken we al de mogelijkheden van Plex, dat - met een beetje werk - een hele mooie manier kan zijn om een mediabibliotheek te organiseren en streamen.

Na de recente update kan je vanuit de Plex-app media selecteren en dan naar een Chromecast-staaf sturen. Je moet hiervoor wel een bijkomende PlexPass-abonnement nemen, wat 2,99 euro per maand kost. 

We hebben de Plex-integratie getest en het werkt prima. De Plex-app presenteert media prachtig en je bent zo aan het kijken naar de gewenste film of tv-serie. Maar je kan je wel de vraag stellen of Chromecast de enige manier is om dit te doen.

Plex Media Server - dat gratis is - kan films immers ook versturen via DLNA, en met een gratis app als Skifta kan je probleemloos een film selecteren en naar je tv sturen. Minder mooi gepresenteerd weliswaar, maar eens de film begint heb je daar toch weinig aan.

 

 

Chromecast lustte wel al onze testfilms. Dat is bij DLNA niet gegarandeerd. Naargelang de implementatie van de DLNA-ondersteuning op je tv kan het wel eens zijn dat bepaalde formaten (zoals MKV's) niet spelen.

Het grote keerpunt qua ondersteuning zal zijn zodra Google ontwikkelaars van apps toegang geeft tot de Chromecast-SDK, zodat iedereen een app kan ontwikkelen dat video naar een Chromecast-staafje stuurt. Het is ook niet onmogelijk dat Chromecast ingebouwd wordt in televisies, bijvoorbeeld van Samsung. 

gerelateerde items