Slowmotions, timelapse en foto's

Een van de grote pluspunten van de GoPro is het grote aantal mogelijkheden die je hebt om de camera in te stellen. Voor het videogedeelte betekent dit dat je kunt opnemen in verschillende resoluties met bijbehorende framerates.

Zo kan je 4k-opnames maken met 15 fps, 2k-opnames met 25 fps, 1080p-opnames met 24, 25 of 50 fps, 720p-opnames met 50 of 100 fps en wvga met 240 fps. Die hoge framerates kan je gebruiken om prachtige slow motions te maken, door in je montageproject de framerate op 25 te laten staan.

De GoPro stelt je ook in staat om op basis van tijdsintervallen opnames te maken. Je kunt de camera instellen om elke 0,5, 1, 2, 5, 10, 30 of 60 seconden een foto te nemen. Die foto’s hebben een resolutie van 4.000 bij 3.000 pixels.

Bij timelapse-opnames die langer duren dan anderhalf uur heb je een probleem. Je zult dan de batterij moeten vervangen, waardoor de camerapositie niet meer hetzelfde zal zijn. Wil je dit omzeilen, dan zit er niets anders op dan de camera uit de behuizing te halen en vervolgens continu op te laden met een usb-kabel.

Nadeel is dan dat de camera onbeschermd is, en dat je deze niet meer kunt bevestigen aan je accessoires, tenzij je de GoPro the Frame aanschaft. Daarmee kan je de GoPro weer bevestigen aan je accessoires en de usb-aansluiting gebruiken, maar je bent niet beschermd tegen water.

Uiteraard kan je met de GoPro ook foto’s maken. Deze zijn twaalf megapixels. Behalve timelapse-opnames kan je ook losse foto’s maken of snelopname. In dat geval neem je dertig foto’s per seconde. Ideaal om een snelle actie vast te leggen.
 

gerelateerde items