Filmen met de GoPro

Voor leken is het filmen met de GoPro eenvoudig. Je zet de GoPro aan en je houdt hem in de richting van hetgeen je wilt filmen. Je kunt bij het filmen het beeld in sommige resoluties en met enige vertraging controleren op de mobiele app. Dit kan niet als je timelapse gebruikt of de snelfunctie voor foto-opnames gebruikt.

Als je gewend bent veel te filmen met een normale videocamera, dan zal je de neiging hebben om de scherpte of de belichting in te stellen. Op de GoPro is dit niet mogelijk. Vervelend voor specifieke opnames zoals close-ups, maar daarmee wordt de camera zo licht mogelijk gehouden.

De GoPro kan afhankelijk van de gekozen resolutie filmen in wide-, medium- of narrow-modus. In wide-modus gebruikt de lens een hoek van 170 graden. Deze enorme breedbeeldfunctie heeft als nadelig gevolg dat alle opgenomen beelden bollig ogen, het fisheye-effect. Door een andere resolutie te kiezen met een medium- of narrow-modus kan dit effect worden verminderd.

De kwaliteit van de beelden bij daglichtopnames is zeer goed. Dit wordt minder zodra het donkerder wordt, maar nog alleszins acceptabel. Standaard worden de beelden opgenomen met een bitrate van 30 Mbit/s, maar schakel je de Protune-modus in, dan wordt deze bitrate verhoogd naar 45 Mbit/s. De kwaliteit staat als een huis.
 

gerelateerde items