De GS1000i wordt in een compacte kartonnen doos geleverd; Grado laat je dus niet bijbetalen voor een mooie verpakking. Of net wel, maar alleen als je dat zelf wil: voor 125 euro is een bijzonder fraaie houten opbergkist beschikbaar.

Hout zet ook de toon bij de hoofdtelefoon: de behuizing voor de drivers is immers uit mahoniehout gemaakt, een staaltje handwerk om duimen en vingers bij af te likken. Je zou haast op slag verliefd worden op de Grado GS1000i.

De constructie wijkt sterk af van de rest van het veld: de meedraaiende behuizing van de drivers heeft een relatief kleine diameter maar is opvallend dik, terwijl de lederen hoofdband niet is omwikkeld met een dikke laag dempend materiaal. De twee grote, dikke oorpads uit foam omhullen de oren volledig, maar puur gevoelsmatig isoleren ze onze oren amper van de buitenwereld.

Dat vertaalt zich ook in een nagenoeg compleet afwezige geluidsisolatie: van op twee meter afstand lijkt de GS1000i haast een minispeakerset. Het lage gewicht en die eigenzinnige opbouw zorgen voor een quasi perfect draagcomfort. De Grado voert haast een verdwijntruc op, eens hij op je hoofd staat.

Al even opvallend is de korte aansluitkabel, maar Grado levert wel een royaal bemeten verlengkabel bij de hoofdtelefoon.