Toon alles (4)
Geert Fauvart

'Light' versie

De PS500 wordt op het hoofd gehouden door een met leer overtrokken hoofdband, met traploze verstelmogelijkheden en oorkussens uit foam – opnieuw niets nieuws voor wie Grado een beetje kent.

In tegenstelling tot de jumbo-oorkussens van de PS1000 en GS1000i, omsluiten de oorkussens van de PS500 de oren echter maar net. Ze laten ook niet veel ruimte voor je oorschelpen, waardoor het aanvoelt alsof de hoofdtelefoon eerder op dan over je oorschelpen rust.

Aanvankelijk een minder prettig gevoel, maar na een gewenningsperiode van enkele dagen – en wat meer aandacht bij het positioneren van de oorkussens – niet echt storend. Een uurtje onafgebroken luisteren leverde alleszins geen pijntjes op, al blijven de oorkussens wel voelbaar voor de oren.

Dankzij het opvallend lage gewicht (230 gram) is de PS500 wel een stuk minder ‘aanwezig’ op het hoofd dan de haast dubbel zo zware PS1000. De uitgekiende spankracht die de hoofdband op het hoofd zet, zorgt er ook voor dat de PS500 een stuk beter op z’n plaats blijft zitten wanneer je je bijvoorbeeld even voorover buigt.

gerelateerde items