Toon alles (8)
Geert Fauvart

Kordaat en krachtig

Onze luistertest beginnen we met een A/B-vergelijking van de analoge en digitale ingangen, waarbij we een mediaspeler, een Sony Blu-ray-speler en een Telenet Digicorder telkens digitaal en analoog aansluiten.

In elk van die scenario’s blijkt de digitale ingang voor een betere geluidskwaliteit te zorgen In twee van de drie gevallen is het verschil tussen beide zelfs verrassend groot – met name de toegenomen helderheid en het betere detail springen in het oog bij onze Digicorder en Boxee Box. Het digitale luik is dus een meerwaarde wanneer je er doordeweekse bronnen op aansluit.

Dat gezegd zijnde hebben we wel de indruk dat het digitale (voorversterker)luik van de HK3490 sowieso op een hoger niveau acteert dan het analoge, aangezien er ook een stukje helderheid wegvalt wanneer we een cd-speler zoals de Marantz CD6004 analoog op de Harman aansluiten.

De eindversterking is een schot in de roos: de HK3490 beschikt niet alleen over voldoende power om een groot aanbod speakers correct aan te sturen - inclusief de grote Teufel Ultima 800 MK2's waarmee we hem voor het grootste deel van deze test combineren - maar wordt ook niet uit z’n lood geslagen bij dynamiekpieken in films en games.

Daarnaast is hij fijnzinnig genoeg om nuances in mooie muziekopnames te bewaren, zolang je realistische verwachtingen hanteert voor een versterker van dit prijsniveau.

Kortom, een meer dan degelijke machine zonder meer.

2/2
gerelateerde items