Praktische meerwaarde

Visueel doet de HK990 meteen denken aan de AV-receivers van Harman Kardon, en dat is zeker geen slechte zaak. Door de vlotte vormgeving oogt het forse toestel (24 kilogram droog aan de haak) zelfs opvallend elegant.

Achteraan zien we een massa aansluitingen met onder meer twee subwooferuitgangen. Verder tellen we zes analoge stereo-ingangen, aangevuld met twee aparte phono-ingangen voor MM- en MC-elementen. Ook een gebalanceerde stereo-ingang is van de partij.

Langs de analoge processoringang kan je de HK990 inzetten als eindversterker, bijvoorbeeld om de twee frontkanalen van een AV-receiver naar een hoger niveau te tillen. En dankzij de pre-out kan de Harman ook dienst doen als voorversterker. Tel daar nog twee stereo-uitgangen bij, en je hebt een van de meest flexibel inzetbare versterkers die je momenteel in huis kan halen.

Maar er is meer. Onder de kap van deze bevallige verschijning gaan ook een aantal digitale extra’s schuil, zoals een volledige digitaal-analoog- en analoog-digitaalsectie.

Dat vertaalt zich in vier digitale ingangen op de achterzijde: twee keer optisch en twee keer coaxiaal, aangevuld met een digitale uitgang. Leuk om het geluid van oudere digitale bronnen mee te upgraden, al zijn ze alleen geschikt voor 16-bit stereotracks.

Ook Harmans HRS-link is aanwezig: een merkeigen aansluiting die het mogelijk maakt om een cd-speler (zoals de HD990) met een cat5-kabel op de versterker aan te sluiten. Het enige wat ontbreekt om de HK990 helemaal overcompleet te maken, is een USB- en netwerkaansluiting.

gerelateerde items