Geraffineerde mokerslagen

Al van bij de eerste luistersessies wordt duidelijk hoe moeiteloos de HK990 omgaat met uiteenlopend materiaal, zowel bij muziek, film als games.

Het geluidsbeeld is opvallend precies, op het droge af. Zelfs bij ridicuul hoge volumes komt de HK990 aan dynamiekpieken tegemoet zonder een spoortje stress, maar ook bij normale volumes blijft het fijn klinken. De Harman houdt onze speakers strak in het gelid en straalt rust uit bij elk volume, zonder het geluid opvallend te kleuren.

Ook het D/A-gedeelte doet z’n werk probleemloos, al klinkt de HK990 net iets beter als we de 'DSP Path'-modus uitgeschakeld houden bij onze analoge bronnen.

De EZSet/EQ-functie biedt een duidelijke meerwaarde voor wie eenvoudig een subwoofer wil integreren in een stereoset - een niet te onderschatten voordeel, met name voor wie minder ervaring heeft met die materie. De twee overige EQ-instellingen hebben eveneens hun merites in lastige ruimtes, maar ze halen wel wat glans van de podiumafbeelding. Het geluidsbeeld lijkt dan net wat nauwer te worden.

Het enige puntje van kritiek gaat naar de afstandsbediening. Die werkt prima en is erg compleet, maar de overvloed aan knopjes en stevige afmetingen ervan zijn eerder onhandig.

Eveneens opvallend is de hoeveelheid warmte die de HK990 aflevert: in een kleinere luisterruimte neemt hij de rol van de centrale verwarming moeiteloos over. Denk dus even na over de opstelling van deze geweldenaar voor je hem ergens neerzet; hij smeekt om een goed geventileerd plekje.

gerelateerde items