Mogelijkheden in overvloed

De twee componenten zijn verbonden met elkaar door een speciale systeemkabel. Die is nét lang genoeg om de apparaten ook naast elkaar te kunnen plaatsen.

De MAS111 heeft met voorsprong de meeste aan- sluitpoorten van alle sets in deze test. Je kan op de achterzijde maar liefst drie analoge geluidsbronnen aansluiten – waarvan eentje speciaal bestemd is voor draaitafels met een MM-element – en vier digitale. De vraag is natuurlijk of je daar in de praktijk vaak gebruik van zal maken. Want bij een compacte stereo-oplossing als deze is het toch de bedoeling dat je de set vooral op zichzelf gaat gebruiken, niet?

In de doos vinden we ook een los iOS-dock, dat we prompt aansluiten. Dat gaat overigens minder gemakkelik dan je zou denken, omdat de aansluitkabel zodanig stijf is dat het hele dock in de lucht getild wordt. In het component met de gleuf zitten een FM- en een DAB-radiotuner. En een cd-speler.

De MAS111 leest mp3- en wma-bestanden uit, en dat zowel van een cd-schijfje als van een USB- opslagapparaat. Opmerkelijk wel dat de set enkel mp3’s en wma’s accepteert met een sampling frequentie van minimaal 32 kHz.

Eveneens opvallend is dat de MAS111 over twee USB- poorten beschikt: eentje achteraan en een op de voorzijde. Dat je die laatste niet op de foto ziet, komt omdat de poort eigenlijk rechts achter het hoekje zit. Samen met een stereo minijack-ingang en een hoofdtelefoonuitgang, trouwens. Elegant en toch praktisch.

We appreciëren het overigens dat Harman Kardon echte luidsprekerkabels meelevert – lees: goede kabels met enige dikte – in plaats van flinterdunne draadjes.

gerelateerde items