HiFiman is zeker geen nieuw merk, maar tegelijkertijd ver van mainstream. Er zijn stilaan meer verkopers in de Benelux, dat wel, maar je moet toch wel wat zoeken. Of hun producten online aanschaffen, want HiFiman doet ook aan directe verkoop.

Het bedrijf is overigens niet enkel met hoofdtelefoons bezig. Op de voorbije CES-beurs trok het onze aandacht met een zeer opmerkelijke highend-muziekspeler met een modulaire opbouw. Deze HM-901 wordt in primeur voorgesteld op het FWD*HiFi-event op 22-23 februari in Kootwijk (NL). Meer informatie over dat event vind je hier

Maar in deze test bekijken we de HE-400, een model dat al even op de markt aanwezig is. Op CES werd aangekondigd dat deze hoofdtelefoon zou geüpdatet worden met de HE-400i, een apparaat dat zo te horen een aantal kritieken op de HE-400 aanpakt. Wil dit zeggen dat de HE-400 passé is?

Niet helemaal, want een direct gevolg van de introductie van de HE-400i is dat de HE-400 nu voor een veel zachtere prijs te vinden valt: 299 in plaats van 399 euro. En - we lopen misschien wat voor op de conclusie - dat is een héél interessante deal.