De Media Link kan je beschouwen als een ontvanger voor audio en video die draadloos wordt doorgestuurd van je smartphone. Op dit moment werkt het uitsluitend met telefoons uit HTC’s nieuwe One-lijn, zoals de One X. Het kastje hang je met een HDMI-aansluiting aan de televisie. Er is geen aparte audio-uitgang, dus als je de Media Link als audiostreamer wilt gebruiken dan zal dat via HDMI moeten gebeuren.

Maar wacht! Draadloos video en audio doorsturen, daar dient DLNA toch voor? DLNA is inderdaad alomtegenwoordig op nieuwe televisies en smartphones, maar die standaard wordt enkel gebruikt om media door te sturen. Een filmpje of muziek afspelen, in hoofdzaak. De Media Link doet meer: net zoals Airplay is er de mogelijkheid om het scherm van je smartphone te spiegelen op de tv. Zo kan je een game op een telefoon gewoon op een groter scherm spelen. Maar je kan eigenlijk eender welke app op het televisiescherm tonen.

Overigens, goed om weten: HTC bracht al eerder een Media Link uit, maar die werkte wél via DLNA - en kon dus niet apps spiegelen.