Er zijn inmiddels heel veel manieren om muziek draadloos te streamen naar een speaker. Bluetooth, Airplay, DLNA... en nu ook Spotify Connect. Hoewel Spotify Connect meer dan een half jaar geleden werd aangekondigd, beginnen de eerste toestellen nu pas de markt te bereiken. Er was blijkbaar nog wel wat werk om de functie in audio-apparaten in te bouwen. 

Maar wat is Spotify Connect nu juist? Over de technische aspecten zo dadelijk meer, maar in gebruik laat de nieuwe functie toe dat je op je Apple- of Android-toestel de Spotify-app kan openen, muziek selecteren en deze laten afspelen op een compatibele speaker. En dit zonder al te veel gedoe met instellingen of accountgegevens invullen aan de kant van de audio-hardware. Spotify Connect is dus vooral handig. 

Het grote pluspunt van Spotify Connect is dat je muziek kiest binnen de Spotify-app. Die evolueert constant en is heel wat beter dan de apps die audiofabrikanten aanbieden en waarin Spotify geïntegreerd is. Voornamelijk omdat de Spotify-app je veel meer muziek laat ontdekken en handiger is om afspeellijsten te beheren.

Het Duitse Teufel - bekend voor uitsluitend te verkopen via een webwinkel - was een van de eersten die enthousiast op de Spotify Connect-kar sprongen. Er werden de nodige updates beloofd voor de Raumfeld-multiroomproducten (gerecenseerd in het dossier multiroom in FWD52), maar het is bij een standalone-speaker van Teufel dat Spotify Connect eerst arriveert.

Deze iTeufel Air Blue is de opvolger van de iTeufel Air, een draadloze Airplay-speaker die in 2012 geïntroduceerd werd. De 'Blue'-editie is heel gelijkaardig, tot op het moderne design met de strakke behuizing en blitse voet in gechromeerd metaal toe. 

Afgaande op de specificaties van beide iTeufel Air-speakers, bevat de Blue ook dezelfde 80-watt versterker en speakers (2 x 25 mm drivers, 2 x 80 mm mid-rangedrivers en een basreflex) als de vorige editie. Of er toch iets klankmatig getuned is vergeleken met de eerste iTeufel kan we niet zeggen, daar we de eerste versie niet getest hebben.

Neen, de verschillen situeren zich vooral op het vlak van functies. En meer bepaald de toevoeging van Bluetooth en Spotify Connect.