Instellen

Zoals we dat gewoon zijn van Teufel, wordt de Blue geleverd in een no-nonsense verpakking, lees: een relatief anonieme kartonnen doos. Maar de handleidingen en alle benodigde kabels zitten er bij, en de speaker is keurig verpakt.

De verpakking mag low-cost zijn, de speaker zelf ademt kwaliteit uit. De laklaag oogt mooi en zelfs de achterkant is prima afgewerkt.

Met zijn 5,7 kg is de iTeufel Blue voor een draadloze speaker een relatieve zwaargewicht. Het apparaat is echter goed uitgebalanceerd en zit stevig op de voet. Er is trouwens geen voorziening om de Blue op te hangen; dit is een speaker puur voor plaatsing op een tafel of meubel. En dan liefst geen extreem hoge kast, want de luidsprekers zijn een beetje naar boven toe georiënteerd.

De belangrijkste stap bij het instellen van de Blue is het aanmelden op het draadloze netwerk. Met een ethernetkabel werken is geen optie, wat wel vaker het geval is bij draadloze speakers zoals deze.

Als je beschikt over een WiFi-router met WPS is het aanmelden van de Blue op het draadloze netwerk kinderspel. Gewoon op twee knopjes drukken en je bent vertrokken.

De andere manier is nauwelijks moeilijker. Je drukt wat langer op een knopje achteraan, waarna de Blue een tijdelijk, eigen WiFi-netwerk creëert. Je meldt met je mobiel toestel hier op aan en surft naar een webpagina, en vult daar de netwerkgegevens van je vast WiFi-netwerk in. Even de speaker opnieuw laten opstarten en het meldt zich automatisch op je netwerk aan.

Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is een taakje van enkele minuten. De meeste draadloze speakers werken met een gelijkaardige procedure.

gerelateerde items