Spotify

De hoofdattractie is natuurlijk Spotify Connect. Maar werkt het goed? Algemeen gesproken, ja. Tijdens onze tests zag je inderdaad bijna ogenblikkelijk de Blue opduiken in de Spotify-app op onze mobiele testtoestellen (in dit geval een iPhone 5, Samsung Galaxy Note 3 en LG G Flex). Bij het selecteren kan het wel enkele seconden duren eer de muziek effectief begint te spelen. Echt erg is dat niet.

Je moet in de Spotify-app ook niet lang zoeken naar de optie om muziek via de Blue te laten spelen. Naast de volumeregeling verschijnt er een speaker-icoontje waar je op tikt, en waar je de Blue (en eventuele andere Spotify-apparaten, zoals een compatibele AV-receiver) op selecteert.

Nu dat we het over de volumeregeling hebben: dat is meteen een groot verschil tussen Spotify Connect enerzijds en Airplay en Bluetooth anderzijds. Bij die twee laatste verander je doorgaans het volume gewoon via de hardwaretoetsen van je telefoon of tablet. Bij Spotify Connect pas je het geluidsniveau aan via een schuifbalk in de Spotify-app. Snel reageren op een track die plots te luid klinkt, gaat dus wat minder vlot.

Het is ook wiedes dat Spotify Connect puur voor Spotify dient, en geen andere audio kan doorsturen. Je kan met Bluetooth en Airplay bijvoorbeeld de soundtrack van een game op je telefoon doorsturen.

Wel interessant is dat Spotify Connect eigenlijk niet streamt, maar cast. Wat willen willen we daar mee zeggen? Je stuurt vanaf je mobiel toestel niet continu een audiostream door, maar achter de schermen geef je aan de Blue instructies welke muziek de speaker zelf bij Spotify moet halen.

Dit belast de batterij van je mobiel toestel aanzienlijk minder, wat zeker tijdens de vergelijking tussen Bluetooth en Spotify Connect snel merkbaar was.

 

gerelateerde items