Smal

We schakelen het systeem in met de schakelaar in de voet en plaatsen onze iPod Classic – gevuld met Apple Lossless-bestanden – er bovenop. Meteen start de muziek.
Bladeren doorheen de artiesten-, album-, track- en afspeellijsten kan met de afstandsbediening, maar je moet nogal hard op de toetsen drukken.

Daarbij is het display van een iPod Classic op een metertje of drie afstand ook niet veel waard. Maar goed, dat laatste is natuurlijk niet de fout van de Aerosystem One. De afstandsbediening is overigens wel een fraai dingetje, maar de bewering dat ze uit glas gemaakt is – dat lezen we in de handleiding – klopt gelukkig niet.

Oké, de Aerosystem One ziet er dus behoorlijk chique en origineel uit: daarvan zijn we intussen overtuigd. Maar biedt deze speakerdock die (mede)ontworpen werd door één van de grootmeesters uit de elektronische muziekscène ook een goede klank?

Wel, het ligt eraan wat je daar precies onder verstaat. De One klinkt minder indrukwekkend dan bijvoorbeeld de Teac SR100i of de B&W Zeppelin, wat vooral te maken heeft met het smalle stereobeeld. Verder klinken hoog en mid een tikje onnatuurlijk. We gokken erop dat dit een gevolg is van het ‘speciaal ontwikkeld elektronische besturingscircuit’. Het laag is dan weer wel oké.

gerelateerde items